Followers

Tuesday, October 13, 2009

Natural tomato scrub..



Bawah ni video tutorial tomato scrub dari Michelle Phan..lately, aku suka la dok download video2 dari depa ni yang dok share pasal beauty tips ni..banyak nah video yang aku dah download..dok study benda ni ja..hihi..Senang ja cara dia..aku dah try buat..since aku dah lama xpakai scrub and tak dak pon scrub...so, give a try to this natural tomato scrub..




Tomato man..heh...

Sugar..sugar..


Senang saja nak buat dia..just prepare tomato & gula halus (gula yang untuk salut donut tu)...kalau gula kasar blend jadi halus sikit...boleh juga guna gula yang biasa tu..tapi macam kasar sikit la kat kulit muka..merah2 kang muka..so, i choose yang gula halus tu...tak merosakkan kulit muka..





Dalam video tu pun dia terangkan kebaikan tomato yang mengandungi unsur Lycopene, sebagai anti-oxidant, dan macam2 lagi unsur dalam dia yang baik untuk kulit...selain tu, makan tomato pon bagi banyak benefit kat kulit dan kesihatan dalaman..untuk keterangan lanjut, leh la baca2 kebaikan tomato ni dekat laman web ni -->> http://lycopene-face-creams.blogspot.com/2009/03/tomato-on-your-face-really.html




Best na sentuh kulit sendiri lepas di scrub tomato..hihi..daripada guna scrub yang kandungan dari macam2 bahan chemical..baik guna yang semulajadi..kalau guna tomato yang organik, dat means tanam sendiri tu..lagi la ok..



Related Posts with Thumbnails