Followers

Tuesday, September 1, 2009

Berbuka kat Quensbay

Ari khamis lepas, aku ngn azizi g berbuka kt quensbay kat TGI-friday, mula2 aku was2 gak nk p situ, tp azizi kata kak dia slalu mkn kt situ.ni la 1st time mkn kt stu..hihi..malu2..ye la, xdak sapa nk ajak..huhu...bila usha2 kt dlm, ada gak la org pompuan bertudung mkn kt situ..so, yakinkan la diri sendiri..hihi..

Macam hobi la plak, bergamba dulu sblm keluar rumah..ni time tgh tunggu azizi..busan tunggu, tu la bersiap awai sgt..hihi

Kami yg tak sabar menanti makanan sampai..hooyeaa
Pemandangan sekitar TGIF

Air apa nm tah ni..satu strawbery aku nyer..satu lg pineapple, yg azizi..

Macam biasa la, makan kat mana2 pon mesti air smpai smpai dulu, best la air dia.rasa ada gas2 sket, aku pulun minum air ni smpai abeh..walaupon time tu perot dh penuh ngn mkanan..rugi tu klo xabeh, harga dia blh tahan..ok la kn, sekali sekala..


Ni yang aku order, apa tah nama dia, ala2 chicken pasta ni..ayam dia mmg sdp..mcm ayam kebab kat kapitan..huhu


Ni plak azizi yg order, chicken fingers, mula2 tgk ingatkn ayam dia sket ja..bila mkn mak aih..byk nya isi dia..ayam dia besa2 saja..sos dia la yg sdp..ada rasa cheese sket2..



balik aloq staq

Weekend lepas aku cuti 4 hari..uii..best tau..sempena merdeka, company aku every 2weeks ada cuti ari isnin, company shutdown, besa la, cut cost punya pasai, nasib la gaji aku gomen yg bayar..kalo tak kena potong 10%..hukhuk..so, cuti lama apa lagi,pulang ke kmpg halaman la..dh lama woo x blk, terok kn, aloq staq tu bukan jauh mana pon dari penang..bkn apa mls nk blk, nnti bila mai sini blk mls pulak nk p keja, dok rindu2 ngn org2 kt rumah..huhu..

So, time berbuka ngn sahur, goyang kaki la aku.hihi..semua mak sediakan..xla goyang kaki sgt, tolong jugak la sket2..hihi..tp mmg best la..xgadoh nk pk2 apa nk mkn..nk msk2 lagi, kalo kat sini pkol 10 mlm dh bersilat kt dapoq, klo tak esok sahur kebuluran la aku..lauk pauk semua dh basi kalu tak perangat mlm tu..kalo terlebih rajen sebelum berbuka tu aku msk la utk sahur..kalo nak senang aku jus beli dari bazar ramadhan...

Kat rumah aku penuh ngn kain baju upahan, mak aku tukang jahit baju..so, sapa2 yg tinggal sekitar aloq staq mai la umah chek, mak chek ambik sepsg dlm rm25...ceh, sempat lg promote...kira standard harga sana la tu..xtau la kot2 ada tempat lain lg murah..tapi buat masa skrg tempahan dh di tutup..kalo ada yg hantar lg, alamatnya lepas raya la siap..ok apa, raya kan sebulan..selalu org mai upah, 3, 4 pasang, raya sakan depa ni..aku pon beli kain buat baju saja sehelai, yg kainnya aku jus guna kain batik yg org bagi kt mak, byk jugak mak dpt, kain batik noor arfa batik pon ada, alhamdulillah..murah rezeki..

ni adalah sebahagian saja..ada lg bungkusan tempahan kt area lain rumah aku..gambar mak tgh potong kain..terpaksa crop, sbb mak tak bertudung..

Bawah ni plak gmbar mak aku..muka lbh kurang mcm aku..hihi..dlm kami 5 beradik..aku la yg byk ikot muka makKak Jah Tukang Jahit...hee..pomot2 sket

Kesian aku tgk mak aku dah bertahun dok bersengkang mata jahit baju..dulu lg la..time kami 4 beradik (tidak termasuk adik) masih belajar..skrg ni dah okay sket..bila kami dh bekerja..blh la ringankan beban dia sket..

Tgh dok godek2 barang2 dlm bilik..tiba2 aku terjumpa jaket jeans yg aku beli masa form 4 dulu..huii..lamanya..still blh pakai lg..hihi..ish badan aku ni terbantot ka..huuu..teringat lg masa dulu aku dok tolong mak jahit kain...ye la, tempahan dia kan byk, so kena la aku tolong..ingt lg aku, bangun sahur menjahit sampai la ke mlm..hihi..aku jus jahit yg simple2 saja..tolong mana yg patot..so, dkt2 nk raya dpt la upah..hihi..cuba bygkn sehelai baju yg aku jahit rm4, jahit leher ngn tgn..dlm sehari max blh la dlm 10 helai..tu pon kalo larat..kalo tak dlm 6 or 7 helai cm tu la..so, dpt la dlm rm200 cm tu,, xkira betui2 sgt la..ye la, ngn mak sendiri takkan nk berkira, niat aku nk tolong..ceh, ayat xblh blah..haha..time tu dh kira byk dh tu..start dari darjah 5, mesti hepi ja time nk raya..ya la, dpt upah jait baju..hihi..hurmm..rindunya aku zaman itu...

Jaket jeans ni la benda plg mahal penah aku beli time tu, yela budak sekolah mana la mampu pakai barang mahai2..lbh kurang rm100 harga baju ni...siap ada bulu2 lagi kt leher dia..tu aku dh buang..malu la nk pakai..hihi...

Jaket jeans yg meninggalkan byk kenangan..hihi..sungguh skema..haha

hand bag baru

Masa kat aloq staq ari tu..aku jln2 aka shopping la kot..hihi..kat alor star mall..bagi sesiapa yg dh lama xmai aloq staq..alor setar skrg sudah ada alor setar mall, tesco, giant..hihi..apa lg eh, lupa lak aku..jgn korang ingat alor setar jus ada city plaza, shahab perdana ngn pekan rabu saja..hihi..sehari sebelum tu azizi ada bgtau aku, ada sale gila2 kt situ..masa tu dia tgh teman adik ngn kak dia shopping.. aku apa lg, ajak dia teman aku ar keesokkannya..nk p cuci mata tgk beg tgn..hihi..nafsu melodak ni..ingt2 la sama bulan puasa..hihi..

Dgn tidak di sengajakan..ceh..tak sengaja konon..terbeli la aku satu beg guess ni..murah gila..ada diskaun 60%, aku apa lg rembat la satu..cdgnya nk beli bulan depan, so bulan ni leh simpan sket campur ngn bulan dpn nya beli handbag..alang2 dh ada sale ni..rembat je la..hihi..rugi2 kalo tak beli..hihi..

Dpt jugak aku beraya ngn hdbag baru..hihi..kdg2 tgk pelik jugak kaler dia..gold kilat sgt..hentam saja la..huhu

Lepas je beli terus guna..heehee..pulun sakan aku ni..huhu
Ok je la beg ni..xla besar sgt..muat2 ngn brg2 aku je

Muka org gembira dpt beg baru..hiii..

Mekaseh azizi bawak saya p shopping..hii..
Related Posts with Thumbnails