Followers

Monday, December 21, 2009

Blusher @ contouring face

Entri kali ni aku nak share cara aku apply blusher or contour on my face..bagi shading2 ala ala menguruskan tembam pipi..hikhik..setakat ni cara ni yang aku rasakan sesuai ngan wajah bulot ku...

Aku guna beberapa kaler blusher..soft pink, honeywood by silky girl dan any brown color dari eyeshadow pallette

Mula mula aku glide blusher dari kaler no (i) dan campur ngan kaler brown dari eyeshadow palet tu (supaya kaler dia lebih gelap).. macam direction kat atas, sapuan atas tulang rahang pipi (betul ke ni?)..ni ala ala apply bronzer la ni...(wah, sudah jelas bintik hitam)..sebenarnya tak yah start dari dalam sangat pon tak pe, kan aku pakai tudung..so kalo start sapuan dari dalam pon mesti tak nampak..hehe..aku kan over..mesti nak lebih lebih..hihi...dan boleh juga apply pada both side dahi (bagi ilusion muka yg slim)..tepi both side hidung (mancung hidung)..aku jus sapu pada rahang pipi sajork..

Then, smile dan buat sapuan kedalam dan ke bawah macam kat picture bawah ni..guna blusher kaler dari no (ii)




Aku juga buat sapuan soft pink blusher layang layang kat area area yang aku tandakan tu..dagu, hidung dan dahi..ala ala nampak pinkish pinkish gitu...auumm..macam muka aku kat bawah ni..ada tak nampak pink2..hihi..

As a result...muka aku dah bershading sket...kureng sket tembam tu...sket je pon..ok la kan..Dalam kepala sudah pasang niat nak beli bronzer dan minerial blush maybelline ujung bulan ni..huhu..tgk bajet la..





9 comments:

Ena said...

wahhh.. bestnyer n3 arinie.. pasni boleh la akak try yer Nor.. heh3x..
Cantek2x.. :)

applemintlady said...

cantek nyeeee...

norhaizan said...

kak ena,
hehe..saja la share apa yang saya tahu..yep, kak ena, sila sila cuba

applemint,
hihihi..thanks..

Zura said...

jeles nye haizan pandai make up...akak nie tngan kayu...xth langsung make up..

CT NORAMIZA said...

baguslah info ni, mcm best je bila nampak kurus gitu :)

Softtouch [Hanim] said...

akak kan nor main belasah je sapu lusher tu..xretilah akak..thanx for sharing info nie..

Ms.Independant said...

wah! blusher kat pipi pon ade byk warne tone ek?
Patotla nmpk cantek je!

miya said...

org kalo daa cntik...pki mekap lg cntik =)..tp serius ckp...miya xreti mekap la kak huhu

daela said...

wah...ni harus akk cuba nih..

Related Posts with Thumbnails