Followers

Wednesday, November 11, 2009

feringgi...

Sabtu lepas azizi bawak jalan-jalan makan angin tepi pantai batu feringgi. Sebelum ni aku tak penah sampai lagi kawasan ni, selalunya kalau ke pantai batu feringgi pegi yang dekat-dekat jer, banyak dia nyer port, kadang-kadang malas nak sampai ke hujung, ambik port yang dekat2 jer..kali ni jauh sket pegi, nak sampai ke telok bahang nun, dia dekat ngan night market, kalau orang penang tau la tempat dia kat mana...best au kat sini..semua ada...payung terjun ada (ye ke..tak tau la apa orang panggil dia), jet ski ada, kuda ada, nak jamu mata tengok mat salleh landing berbikini pon ada..hihi..


Minum ayaq kelapa melegakan tekak yang hauss...pastu order chiken chop kat gerai kat situ..bajet mahal la chiken chop tu..siap ada salad dressing lagi..alih2, harga dia jus 9hinggit setgh ja..murah la kan..aku dah bajet mesti dekat2 20hinggit ni..

Nyum-nyum..sungguh lazat...





Below pemandangan di sekitar pantai..Time ni cepat-cepat tangkap gambar pastu lari, takot terlanggar..hihi



Banyak nah dok landing camne, hat ni ja aku sempat tangkap, takot depa perasan..hihi

Bawah ni la gerai2 night market tu..mahal2 barang dia..kebanyakan foreigner ja yang mai sini..bukan ori pon tapi mahai depa juai..kapak orang sungguh..aku selalu mai sini cari vcd..sekeping rm4 saja


Masa balik tu singgah makan kat Quensbay, mula-mula ingat nak makan ja kat gurney sebab dah dekat, tapi susah nah nak dapat parking kat situ..biasa la time weekend2 kat situ memang jam...so, masa kat quensbay adalah sedikit buah tangan..hihi..since nak tambah koleksi belt beli la dua ketui belt ni, time ni butik apa nama tah dia buat sale ..murah saja rm4.90 per each..aku pilih kaler cerah dan gelap, boleh di pakai bersama baju cerah ngan baju kaler gelap, kiranya boleh di sesuaikan dengan semua baju...

12 comments:

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

waauu murahnyer beltt.. mau pesan buleh dok.. hahahahahha

best nyer g feringgi.. ingat dulu g feringgi tah tahun berapa tah tp masa tuh dah reti makan laksa laa..
ada jual laksa dari kereta atau van atau lori tak pasan.. n amatlah sedap sebab org tuh taruk nenas.. itu kali pertama makan laksa ada nenas dan terus jatuh cinta.. agak agak org tuh ada ke jual lagik ekkhh????

norhaizan said...

mimie: ada lagi mimie, banyak ja yg jenis naik van jual kat situ..tapi tu la skrg ni pantai air dia dah tak berapa elok mcm dulu..akibat perbuatan manusia..huhu

applemintlady said...

santeknye blog dia..
cm org dia ar..
thanx for d info pasl tuto make up tuh..yg kasi volume mascara..t sok p opis kite try ye..p klip2 dolly dpn bos..wawawwa...

dude said...

p jalan2 tak ajak...

Zura said...

salam haizan...tq jd my follower...sy dh jd ur follower ye...

norhaizan said...

applemint: thanks yer..share just nak share ngan readers tip2 mekap ni..jgn lupa goga dia tiap2 hari au, mana tau leh dpt increment tahun dpn..hikhik..

dude: hihi..-_-

norhaizan said...

zura: thanks yer zura...

Ena said...

Aizan.. Bestnyerrr g jenjalan.. sy pun x pernah sampai lg kat situww.. x tau arr bile nak p saner.. tingin gakk.. cantek gak ekk kat situw.. lamer dah x g picni ke pantai nie.. huhuhu..

norhaizan said...

ena: mai la dtg sini ena..cuti2 penang...

Hanida Lavida said...

wah nampak lazat giler ;)

eis said...

cantek la gambar2 entry nih.. :)

norhaizan said...

hanida: memang lazat pun,hikhik..

kak eis: pemandangan situ mmg best, so gambaq pon nampak cantek

Related Posts with Thumbnails