Followers

Tuesday, November 17, 2009

Candy blue eyes..

Saja ja la aku boh nama kat kaler eyeshadow yang aku tepek kat kelopak mata nuh..hihi...candy blue blue..tak tau nak boh nama apa dah..nak jugak letak nama dia..hihi..kaler yang aku mix kali ni adalah blue,light pink, light plum and dark plum..sumber yang digunakan dari brand yang murah-murah saja, silky girl and elianto..dan aku sangat berpuas hati dengan hasilnya...

Sebagai base, aku tepek light pink kat seluruh kelopak mata menggunakan brush yang bersesuaian...maaf..gambar kurang jelas..huuu

Kemudian tepek kaler biru..

Kaler light plum kat hujung..serta kat hujung other side dan tidak lupa hi-light pada bawah tulang kening dan ujung mata berdekatan batang hidung..


Then aku buat dimension kat ujung kelopak mata tu dengan tepek kaler dark plum. Ni dapat memberi ilusi mata yang mendalam..Bak kata orang putih it give dimension for deepest looking eyes. Masa blending sambil tu aku cuba hasilkan dia nya garis kelopak mata...

And then, line 3/4 lower eyes with eyeshadow color dark plum using angle brush..mataku terdapat garis merah..akibat tiada ambilan innershine pati prune..hihhi



Akhir sekali eyeliner dan mascara, serta tidak dilupankan membuat sedikit wing-wing di ujungnya supaya kelihatan ala-ala kajol kuch kuch hota hay walau tidak banyak sedikit sudah.


Sebagai tambahan line kelopak bawah mata dengan white eye liner. Ini dapat meng'extend'kan mata putih tu hasilnya mata nampak lebih besar sedikit

Dan teruskan dengan senyuman..hehheh..(tiada kaitan)..
Setelah seharian keluar tanpa membuat apa-apa penambahan pada mekap mata..telah menguji ketahanan warna eyeshadow pada mata..dan hasilnya memuaskan hati...even, balik rumah warna dia still kekal, tetapi agak pudar la sedikit



14 comments:

Ena said...

Cantek nye Mate Aizan.. bertambah2 cantek ngan make up color mate ituw.. bile la nak pandai ni..hukhukhuk..
leh la try cam Aizan pakai nieyh.. :)

norhaizan said...

buat la ene..senang saja..kalau ena buat akan menyerlahkan lagi kecantika matamu cik ena..haizan pon tak tau gak sebelum ni..dok try and error je..bykkan latihan,lama2 pandai la..godek2 tutorial mekap kat you tube nuh

CT NORAMIZA said...

canteknya mata, akak x reti la nak blend2 bagai, ish cuba demo yg basic2 plak utk beginner mcm akak ni :) tenkiu in advance, buat tau, nak yg basic je

norhaizan said...

kak CT, ok la next time kalo ada masa saya buat yang simple dan basic punya kay..

♥ladykiki♥ said...

whhh patut lah cantekkk.. nak jugak ikut lah pasni.. hih =]

norhaizan said...

ladykiki: thanks yer..ala biasa2 jer..

~@k1 is @utuMn!~ said...

awk cntek la haizan!
thx follow aki..
aki pollow blk!
=D
name blog bes... (...)
huhuu

norhaizan said...

thanks yer aki coz follow me back ^-^

eis said...

detailnya tutorial dia. suka gambar mata tu. meowwwww!! grrrrr..comel :D

norhaizan said...

kak eis, saja la terlebih rajen buat detail sket..hihi..nway, thanks..

-eLyNhere- said...

pandainye mekap...
cantikla mate tu.
akak cube pakai eyeliner camtu, tapi nnt mesti sepah2 sebab peluh2..

kene pakai yg waterproof la ek?
hehe.

aleena said...

cmbine colour boley buat mata nampak sangat chantek:)

nway chantek mata sis:)

norhaizan said...

kak elyn: aha kak elyn kena pakai yg waterproof punya..try ler revlon, ok jer sy pakai..yg ni saya pakai cap ayam punya.hihi..so far, okay jer..ikot kesesuaian si pemakai

norhaizan said...

aleena: yes dear..combine color eyeshadow memang nampak meriah di mata..hihi..nway, thanks..

Related Posts with Thumbnails