Followers

Tuesday, October 13, 2009

Natural tomato scrub..



Bawah ni video tutorial tomato scrub dari Michelle Phan..lately, aku suka la dok download video2 dari depa ni yang dok share pasal beauty tips ni..banyak nah video yang aku dah download..dok study benda ni ja..hihi..Senang ja cara dia..aku dah try buat..since aku dah lama xpakai scrub and tak dak pon scrub...so, give a try to this natural tomato scrub..



video

Tomato man..heh...

Sugar..sugar..


Senang saja nak buat dia..just prepare tomato & gula halus (gula yang untuk salut donut tu)...kalau gula kasar blend jadi halus sikit...boleh juga guna gula yang biasa tu..tapi macam kasar sikit la kat kulit muka..merah2 kang muka..so, i choose yang gula halus tu...tak merosakkan kulit muka..





Dalam video tu pun dia terangkan kebaikan tomato yang mengandungi unsur Lycopene, sebagai anti-oxidant, dan macam2 lagi unsur dalam dia yang baik untuk kulit...selain tu, makan tomato pon bagi banyak benefit kat kulit dan kesihatan dalaman..untuk keterangan lanjut, leh la baca2 kebaikan tomato ni dekat laman web ni -->> http://lycopene-face-creams.blogspot.com/2009/03/tomato-on-your-face-really.html




Best na sentuh kulit sendiri lepas di scrub tomato..hihi..daripada guna scrub yang kandungan dari macam2 bahan chemical..baik guna yang semulajadi..kalau guna tomato yang organik, dat means tanam sendiri tu..lagi la ok..



11 comments:

~PakKaramu~ said...

Pak Karamu datang melawat anda

Mummy Dasy said...

macam best jek... nak try wat gak ah nnt

eis said...

oh, bagus.. mau cuba :)

norhaizan said...

pakkaramu: sila..sila la..heee

mummy dasy: mmg best..xrugi kalau try..juga dpt faedahnya..hihi

kak eis: jom2..saya pon nak wat sekali lg wiken ni..

Belle Depot said...

Nor, dulu hg bukan pakai blog lain ka? pandai gak hg cri aku ek kt sini..huhu..

jai@jezz said...

tip kecantikan yg bagus ni... tq ya..

norhaizan said...

tirah: yg blog lama aku dh tak ingat password..aku dok usha online shopg, tgk2 nmpak hg..heheh..wut a small world of tenet...hiii

jezz: thanks ya..just nk share with others, as our natural facial treatment..hee

Muhammad Amirul said...

la igtkan aktivti nk memasak nak sedia bahan2...upernye skin care hehehe

CT NORAMIZA said...

rajinnya dik buat scrub sendiri, bagus2, x de chemical dan dah tentu2 murah kan? :)

ciare (^_^)v said...

bls komen mu di blog ku: wuahh xde maknanye tembam pipi kamu wahai haizan..kecik molek come lote sweeeet aje..kalo pakai shawl ni konfem the vassss ;)

norhaizan said...

amirul: bahan2 masak ni la as a skin 'food'..hehe

kak CT: aha, memang murah, blh didapati ni pasar2..hihi..

ciare: teknik tektik tangkap gambaq ja tu..tu yg nampak pipi slim sket..hihi..hakikatnya hukhuk..

Related Posts with Thumbnails