Followers

Wednesday, September 2, 2009

shopping barang keperluan

Last week, lepas blk keja aku singgah giant jap, beli barang2 keperluan yg dh abeh..seket je beli pon..bayar2 seratus lbh..haipp..




1. vaseline - i need the most..kulit aku ni jenis kering, so aku apply vaseline ni kat siku, lutut..even kalo bibir kering pon mlm2 aku letak kt situ...berjasa gak la vaseline ni


2. baby johnson powder - bedak ni multi purpose..kdg2 aku tabur bedak ni kt bdn, time lps mandi, biar bau wangi2 baby sket..hee, kdg2 bila kuar aku jus tepek bedak ni je kt muka, x perlu guna compact powder bagai..rasa gebu je muka..lg satu kalo pakai baju lengan pendek, kalo aku rajen aku akan tabur bedak ni kat lengan, biar lengan nmpak gebu jer..hihi..kasi trick sket..tp kena apply selalu la..bedak ni senang ilang..


3. Facial foam nutrogena - aku baru je nk try facial foam ni..sblm ni aku pakai natasya..makin lama makin takot la ngn product tu, dia kan jenis menghakis kulit..walaupon x byk..aku takot..nnti kulit nipis...so aku akan selang seli pakai natasya ngn facial foam ni..so far setakat ni mcm okay je la kt muka aku..ingt nnti dh xnak dh pakai natasya..tp byk org komen pakai natasya kalo tingal dia nnti ada effect, huii..takot la..sbb tu aku nk tingalkan slow2..


4. Eubos Hand & repair Cream - dh lama aku pakai cream ni, hand cream ni sgt effective, bila pakai mmg tapak tgn leh rs lembut dia..kulit aku jenis kering..kasar sgt kdg2 tu, ye la, dok dlm air-cond, terhydrated la saya, klo org salam mesti org kata aku ni kuat buat keja rumah..hihi..aku iya kan aje..heee...ni masa beli ni buy one free 0ne juga free yg kecik2 tu..so, jimat la situ, leh tahan lama


5. Jonhson Baby Oil - minyak serba guna, leh guna sebagai lotion..tambah2 bila lepas mandi then apply minyak ni mmg bg kesan yg baik..ye la, klo pakai apa lotion pon, 3 minutes after shower is the best effective time for lotion to adsorp into our skin...act, pd aku, aku byk guna minyak ni sebagai penanggal mekap mata..kdg2 buat tanggal faundation kt muka, tp kalo guna utk tanggal faundation lps dh tanggal tu kena hilangkan minyak tu betul2..nnti kulit tak bernafas..

6. Revlon's white eye liner - Minggu lps aku dh beli white eye liner yg maybeline, tp tak lekat sgt la..nyesal aku beli, so melabur la mahal sket beli yg ni..ok la..melekat jugak la..sebenarnya, aku gatal nk pakai white eye liner ni sbb aku penah tgk satu video kt you-tube, dia gunakan white eye liner utk menampakkan mata yg besar..mmg menjadi la dia buat..bila aku try sendiri, ok la sket2..nmpak la besar dr jauh..klo tgk dkt2, nmpak la white liner tu..huhu..sungguh kurang cntik..jadi nya kena praktis la pakai betul2..

7. Biolife's EPO - Evening prime rose oil ni aku dh amalkan makan dia beberapa bulan yg lepas, tujuan dia utk stabilkan hormon, kurgkan senggugut time period, dan utk kecantikan kulit, so far ok la..dulu aku penah try yg naturallife, tp tak berapa berkesan sgt..biolife jugak yg sesuai ngn aku..nk beli yg blackmore, mahal la plak..kira yg ni ok la..ikot kemampuan utk beli tiap2 bulan

Cehh..mcm pengulas brg kecantikan lak aku..hihi..sememangnya bila dh meningkat dewasa mcm2 maintanence kena ada, nk cantik punya pasai..huhu..best la bg yg dh memang cantik, tak perlu pakai apa pon dh cntik..

5 comments:

jai@jezz said...

wahh...! boleh tahan juga kamu shopping yerk..

** salam blogger dari saya... saya new follower kamu.. :)

norhaizan said...

hihi..xbyk pon..sket jer..klo ikotkan xla byk tu..besa la bila dh shopping ni, mcm2 nk beli..hukhuk..okay, salam perkenalan utk kamu..saya pon dh jd one of your follower.. =P

lynn said...

hai...blog walking..sila la jemput ke blog saya

roniemisran said...

patutlah awak putih hehehe..jaga muka gitu..apapun salam ramadhan

cekkeya said...

bedak baby johnson tuh mmg berguna!!!

eheheh ske gak pakai...

ps://thanx visit blog saya...akan add link ke blog kamu...ok,selamat berblog!

Related Posts with Thumbnails