Followers

Friday, August 28, 2009

mau blk awai...

Jumaat kalu kena la blk awai..hihhi...xjumaat pon blk awai gak..tambah2 bln puasa ni, pkol 5 je mesti dh panas punggung..hihi..pandang keliling, line clear, cabottt..hihi..slalu ar mcm ni..keja pon tertangguh..bila nk rajen ni wahai cik norr..minggu dpn dh la bos ai nk tgk my performence since ai dh assigned kt G-Line (AMD subcon) sebulan lebih la..ari tu dia ckp ari ni dia nk tgk..jumpa pg td, next week plak..huuu..penat eden bersengkang mata menyiapkan segala repot2 semlm..huhu..ptg ni nk berbuka pe eh..mls la pegi bazar tempat yg sama je..mcm teringin McD yg rm5.95 mcChicken, kena tunggu pkol 6 br blh kn..so, aku plan nk meronda2 dulu kt sunshine, cuci mata apa yg patot..hihi..berjanji la pada diri tidak membeli apa2 pon di sana nnti..hihi..k la...nk chow..line dh clear..hee..

pendrive hilang~~

Uwaa...sedih betul..mana pegi nya pendrive nih..huhu..susah ni mau buat kerja..kerja bergaji n tidak bergaji..huhu...kerja x bergaji mcm fb ngn blog ni..cm ne nk update xde pendrive...huhu..malasnya nk beli..dh la bajet bulan ni ckp2 je...maunya aku beli yg murah je ni..asalkan ada..huhu..1G may be dlm rm30..ok la tu..

Wednesday, August 12, 2009

xtiviti time break..

Dah dua hari break time je p bakit jambul, teman one of my fren kt amd, as, cari dia nye stuff utk bertanding menyanyi nanti..sora dia ni mmg meletop..tp tu la dia xnak jd penyanyi sbb bf x kasi..cis..syg sgt..sora dh ada, rupa pon dh ada, pakej terbaik..



So, smlm pusing2 cari brg2 dia, then ai ternmpak satu purse ni sgt menawan kalbu..hihi..after less tingai rm20.00 jerk, hui..murah2, since dh lama xpakai purse asyik pakai beg duit kecik jer, so, ubah angin la plak..akhirny membeli jugak..w/pon mmg dh plan xmau beli apa2 sampai gaji msk..heeh..






Fake anna sui..hehe


Sampai je kat opis, trus guna..hihi..


yea, sudah ada purse..misi seterusnya..hbg plak..hrap2 leh beli seblm raya..raya ni bergaya dgn hbg baru..huhu

berasa kurang selesa

Argghh...pagi ni rasa mcm xsehat la, mcm nak ambik half day jer..nape ni bdn, bgn pagi2 dh rasa panas semacam..Ya Allah Ya Tuhanku, jauhi ku dari penyakit yg berbahaya tu..Sihatkn la aku, Sembuhkan la aku..
Yesterday, menerima berita kematian sepupu belah ayah, Abg Syanie, meninggal dunia akibat paru2 berair plus h1n1 juga menyerang arwah. Aku sempat melawat ari isnin lepas, i go there with my sis. Just jumpa sorg ahli keluarga arwah.
Argh..kuatkan semangat, nnti blk nk pegi cari limau byk2, biar kuat antibodi ni..heh..

Tuesday, August 11, 2009

kembali berkerja..

Hee..semangat kerja menurun..huhu..harus lah bersemangat kembali mengadap kerja2 yg tertangguh ni..nnti apa nk di update ngn bos klo xde pape kn..
Weekend lps mkn angin kt KL, dh bertahun aku tak p sana..hahah..dasyat tue..mcm la jauh sgt..aku ni ssh sungguh nk pegi tempat jauh2 dari utara ni..blk2 penang alor staq ja..hihi..ok2...pas ni pandai2 la berjimat then leh la mkn angin jauh2..ye ke?? bila tah nyer..hahah..
Tak sempat la nak beli pape kat sana.. ye la, tujuan pegi sana pon sbb nk p kenduri zam bertunang & xplan pegi kemana2 sbb x cukup masa, many thanks to fadel & ajan yg bwk aku ngn elma jln2 pusing kl..nnti nk pegi lg, sbb dpt layanan yg memuaskan..hihi..mkn kt willis mmg best, betul ke tak eh eja nm kedai dia, ntah la..tokey dia nm william, mati2 aku ingt melayu, ye la ckp ngn org sebangsa (cina) pon dia ckp melayu..bagus2..no racial..satu malaysia..

Tuesday, August 4, 2009

jln-jln hujung minggu..



My next entry was my weekend day out with azizi..


Waiting for him...hmmm..



Handbag Carlo rino yg byk berjasa, bl nk tukar hdbg ni.dh lama oo pakai, baru setgh tahun..hihi,lama la sgt..dlm hati nk rembat hdbg guess..tu pon klo pandai manage duit gaji la..duit mengalir mcm air jer,hukhuk.


Jiji tgh repair keta, bateri keta rosak ape tah
Pastu pegi stesen bus nibong, aku nk beli tiket bus, 2 tiket pegi blk, pegi ngn elma, we oll nk attend our fren zam member usm bertunang..
Then we oll mkn kt the chiken rice shop..bukan sekadar nasi ayam..'guna la barangan buatan mesia'


Muka puas selepas mkn.hehe..


pasni plan seterusnya adalah mencari hadiah buat zamzila, act pada mulanya xtau sgt nk beli apa sebagai hadiah org bertunang ni, ye lah..klo kawen tau la aden nk beli apa, ni bertunang, takkan nk beli set pinggan mangkuk, cadar or seangkatannya..so, we oll pusing2 dlm jusco, then ternmpak satu benda menarik hati..barangan kristal..hehe..mcm sesuai je nnti zam leh letak benda ni sebagai perhiasan kt rumah dia

Cantik2 la brg2 dia..yg ni may be yg pattern lama, coz ada diskaun 50%



mulanya nk rembat yg ni, tp pk2 blk kurang mengancam la yg ni..

ni klo umah sendiri pakai set ni mau berdarah hidung nih..


jenis yg mcm vase ni la yg aku ambik..nmpak mcm sempoi je..hhihi..berat gak ar benda alah ni..

masa keluar ari tu ada mcm2 event kt quensbay mall ni

ni sempena hari breastfeeding sedunia..ye ke jatoh pada hari tu, ntah la.. and ada ujibakat my star LG, ala yg kt tv3 tu.Misi dah selesai..hadiah sudah di beli..

Saturday, August 1, 2009

seharian kehujanan...

Sejuknya hari sabtu lps. Dari pagi sampai ke ptg ujan jerr..hujan rahmat, alhamdullillah..best kalu tido..tp xlak tido awal klo weekend..mai ari keja ja, xsempat pon pkol 9mlm dh ttido..hihi..kunon2 byk la sgt kejanyer..hihi...
Aktiviti weekend lps,keluar ngn elma, bila dh lama x jumpa ni, byk la nk di gosip2..hihi..pasai itu ini, org tu org ni...dr jumpa msk dlm keta dia sampai ke balik, asyik bercerita jer..even org yg di umpat kn msg2 xpenah jumpa, tp leh gak kitorg dok kutuk2..hihi..mmg dasar kaum perempuan..suka je mengata org..hihi..tp xla byk sgt dok mengumpat pasal org lain, we oll berkongsi cerita about keja masing2..
Above pic taken while waiting elma to fetch me.


The reason why we meet up dat day coz wanna accompany elma to buy some stuff utk hmper, coz her dept ada buat bowling tournament keesokkannye tu..xde pon pic masa keluar ngn elma coz xbwk camera, bat camera dh kong, perlu di caj semula..

Related Posts with Thumbnails