Followers

Wednesday, December 23, 2009

pesta penang 2009 sg.nibong

Entri bergambar kali ni pasai pesta penang...ni last week aku p dengan azizi..dia bukan suka sangat mai tempat2 macam ni..aku la paksa ajak dia p..hihi..macam besa la, tiap tiap tahun benda yang sama ja kat pesta penang ni..tapi setiap tahun mesti penuh, dan aku rasa kebanyakan orang orang luar penang yang datang..kan musim cuti sekolah..cuti cuti malaysia la sekarang ni...
Ada macam macam booth kat sini..atas ni stage org menyanyi..masa aku mai ni ada 2pentas,,satu lagi kump hijaz..yg ni amoi mana tah menyanyi lagu melayu..seksi bangat..huhu


Barisan gerai gerai sini la yang paling ramai pengunjung di kalagan wanita..byk jual perhiasan rumah macam tikar buluh, carpet, frame qhat, kain baju tudung..harga murah murah semua..tapi kan kalo pegi time ujung ujung hari nak abeh pesta barang barang sini laggiiii murah..kalo aku dah kawen nanti mesti aku datang menyerang sini tiap kali ujung tahun..hihi




Azizi pakai baju sama ngan aku..tak rancang pon..aku bukan suka baju sama ni..aku rasa macam poyo...masa dia datang ambik tu, aku rasa macam nak naik balik rumah dan salin baju lain..hihi..terok kan..kalo baju sama baru sehati sejiwa kan..




Ni ada pertunjukan ular..sapa berani naik la atas bergambar ngan ular..aku tak berani ooo..








Ni la tempat menjadi tumpuan semua orang...bila dah besaq ni aku dah tak teringin nak benda benda tu..satu lagi aku memang penakot..hihi..malas nak cari pasai..kang turun nanti termuntah muntah pulak..




Tempat ni ada dalam rumah lama orang thailand..sama ja ngan tahun lepas..masa ni terus teringat zaman blajaq dulu..ngan member2 baik berposing sakan kat sini..tapi kini, aku sorang ja mai sini...huuu..rindu...






Ni la rumah thai tu..lebih kurang rumah orang melayu jugak..






Gerai orang thailand..medai medai..sawadikap...








Mai mai pakat ramai ramai mai pesta penang..heee

Monday, December 21, 2009

Blusher @ contouring face

Entri kali ni aku nak share cara aku apply blusher or contour on my face..bagi shading2 ala ala menguruskan tembam pipi..hikhik..setakat ni cara ni yang aku rasakan sesuai ngan wajah bulot ku...

Aku guna beberapa kaler blusher..soft pink, honeywood by silky girl dan any brown color dari eyeshadow pallette

Mula mula aku glide blusher dari kaler no (i) dan campur ngan kaler brown dari eyeshadow palet tu (supaya kaler dia lebih gelap).. macam direction kat atas, sapuan atas tulang rahang pipi (betul ke ni?)..ni ala ala apply bronzer la ni...(wah, sudah jelas bintik hitam)..sebenarnya tak yah start dari dalam sangat pon tak pe, kan aku pakai tudung..so kalo start sapuan dari dalam pon mesti tak nampak..hehe..aku kan over..mesti nak lebih lebih..hihi...dan boleh juga apply pada both side dahi (bagi ilusion muka yg slim)..tepi both side hidung (mancung hidung)..aku jus sapu pada rahang pipi sajork..

Then, smile dan buat sapuan kedalam dan ke bawah macam kat picture bawah ni..guna blusher kaler dari no (ii)




Aku juga buat sapuan soft pink blusher layang layang kat area area yang aku tandakan tu..dagu, hidung dan dahi..ala ala nampak pinkish pinkish gitu...auumm..macam muka aku kat bawah ni..ada tak nampak pink2..hihi..

As a result...muka aku dah bershading sket...kureng sket tembam tu...sket je pon..ok la kan..Dalam kepala sudah pasang niat nak beli bronzer dan minerial blush maybelline ujung bulan ni..huhu..tgk bajet la..





Wednesday, December 16, 2009

Buntu *-* extra eye liner..

Aku kebuntuan..arggghhhh..idea tak mari..erkkk...camno nak siapkan keja aku ni..idea idea mari la sini..di sebabkan kesukaran yang di alami, maka aku nak publishkan entri yang dah lama bersarang dalam draft post ni..banyak au entri mekap dalam draft post, ada yang patot or tak patot pon aku buat jugak...maksud aku yang simple simple benda pon aku wat entri jugak..heee..ngak ada idea yang meletop nak di blogkan..bila tensen dan tak de idea nak enrti cam ne la jadinya..hihi..nak wat cam ne maa..even tak pro mekap mekap ni, disebabkan minat dan suka nak cuba sesuatu yang baru dalam mekap mekap so terpaksa la eden show off sket...heee.. (apa yang aku mengarut ni..tolong tolong maafkan saya) ..(ermm..lepas update blog, terasa release sket..hee)
Pada suatu hari yang biasa tiada apa apa yang speacial, sebelum keluar bermekap bagai..over si cik nor ni p tepek eye liner tebal tebal..heee..selalunya aku tak sanggup nak letak tebal tebal takot nampak menakotkan je tengok mata sendiri..heee..mungkin bagi setengah orang macam biasa jer..bagi aku, ohh tebalnya...dan aku makin suka lak wat tebal tebal cenggini..hiii...kalo macam ni cepat la abes eyeliner...


Macam 0.5cm je ni.....hee

Tuesday, December 15, 2009

cubaan smokey eyes..

Aku tak berapa gemar sikit nak tepek kaler hitam kat kelopak mata ni..takot sememeh dan tak menjadi..nanti comot ja..so, kebanyakan eyeshadow banyak aku elakkan yang kaler kaler gelap ni..tapi teringin gak nak buat smokey eyes..dengan kelopak mata yang tak sebesar mana ni, aku try la jugak..teringin punya pasai..ni aku saja saja buat..tak de finishing pon..saja gian nak try..heee..lepas tu mengabeskan eye mekap removal plak nak buang dia..hee

Uii..gelapnya mata..heee..tak brapa nak menjadi..huu

kasut tumit baru..


Sudah lama aku tak shopping kasut dengan baju, asyik beli barang mekap saja..dulu masa mula mula keja aku dok pulun beli baju sebab p keja kena pakai baju biasa, xde uniform, bukan baju kurung bagai..company amerika la katakan..so, banyak nah baju aku beli masa mula mula keja dulu..sekarang nih dah kurang...duit banyak perabih kot barang mekap..kasut pon aku lama dah tak beli..since dari hari raya ritu..kira lama ar tu..korang mesti shopping kasut, baju, mekap every month mesti ada kan..aku ni tak dapat ler berbuat begitu..tgk poket sendiri sama..beli pon yang berpatutan..kalo beli yang mahal & tidak berpuas hati nanti aku menyesal..hihi..so, beli yang harga & pattern yang memuaskan...sekarang ni kan banyak kedai buat sale..masa balik alor staq ari tu, jiran belakang rumah bawak aku p satu kedai ni kat dengan kawasan perindustrian Mergong,Alor Star ada jualan kasut dari kilang rasanya..aku memang baik ngan jiran jiran sekampong, geng menyicah garam belacan..hihi..banyak nah kasut cantik cantik murah murah..dan aku mesti la tak lepaskan peluang kan..hihi..rembat ar satu..dalam hati sudah pasang niat mau rempat sepasang lagi hujung bulan ni..huahuahua..
This shoe only cost me rm18.00..suka suka..murah murah..sapa tingal sekitar alor star..pegi la jamu mata..hihi..oppss tambah sket..jamu mata dulu..then, mesti rasa nak beli punyaa.heee

Sarah wedding ceremony

Sudah beberapa hari aku tidak ber'online..hee..rindu rindu..last weekend balik alor staq..p kenduri kawan masa sekolah menengah dulu, Sarah..yang ari tu aku pegi kenduri bertunang dia..tak banyak sangat pic yang aku tangkap masa ni..malas nak keluarkan kamera..sememangnya dia sangat cantik dan berseri seri di hari berbahagia dia tu..baju pengantin kaler merah hati..cantikk sangatt..dah la tinggi, cun betui Sarah nie..





Aku jus tepek pic untuk tontonan semua & simpanan peribadi, ada gak pic2 aku kat dunia maya ni..sonang la kalau la pic pic ni hilang dari simpanan aku sebelum aku sempat p cuci semua..malas nak story panjang panjang..heee..

Friday, December 11, 2009

Layan Gossip Girl Season 2

Sekarang orang dah layan season 3 dah cik nor oii..hihi..aku memang lambat kalo bab bab movie ni..hihi..kiranya tak berapa cepat ber'update ngan cerita cerita ni..hihi..kalo desperate housewife memang aku cepat..aku dah collect dari season 1 sampai 5..huahuahua..orang kata crita dia makin lama makin tak best..tapi aku tetap suka..huahua..aku suka watak Gabby..best..tapi masa season awal awal aku lebih watak Susan, sebab Gabby dulu curang dengan husband dia..satu yang tak seronok ngan season 5 sebab Eddie mati..huhu..aku suka watak dia, enjoy dan berterus terang..sekarang dah season 6..aku nantikan kemunculannya..

Dah 2 minggu berturut turut hampir tiap tiap malam aku layan gossip girl..ada gak episode yang aku skip..hihi..bagi aku season ni banyak lainnyer dengan season fist..chuck dah jadi baik...nampak lain sangat watak dia dari season 1..Dan macam pelik je perangai dia, cepat sangat bocor rahsia..hihi..Nate pulak jadi jatuh miskin dan menjadi semakin baik dari season 1..dan aku rasa season 2 ni banyak tumpu kat watak Blair..kisah cinta dia dengan chuck..memasing ego, susah nak luahkan perasaan..Overall aku suka season ni dari season first, coz dia banyak crita sket..dan masukkan watak/pelakon lain penambah crita dalam gossip girl..tak sabar nak tengok season 3, dengarnya ada watak Hilary Duff..best..best..

Wednesday, December 9, 2009

tengok wayang..


Rasanya ramai yang dah tengok movie ni kan..best kan..so menyentuh perasaan..aku pon merasai perasaan yang sama bila si heroin di tinggalkan kekasih dia..hihi..over gitu..jalan crita dia memang best, action pon best...pas tengok crita tu aku rasa macam nak g cari dvd 1st movie..tak tgk lagi ma..hahaha..buku dia pon aku tak baca.walaupun tak tgk 1st movie aku still faham crita dia..hihi..aku mintak azizi crita kat aku jln crita 1st movie..hikhik.lama gak eh aku tidak membeli buku...hmmm..akan menerjah kompleks bukit jambul tak lama lagi..kat situ rm4 je sekeping dvd..murah kan..

Free gift from Lancome

Last time aku ada beli perfume Lancome Magnifique, then aku register jd ahli dia..konon konon lepas tu aku berhajat nak beli barang barang dia mudah ler kan..tak kan nya..mahal barang nya..tengok poket sendiri la baru tau mampu ke tak nak pakai barang barang dia..perfume tu pon aku beli tahan lama giler tak abes abes lagi..then sekarang ni aku banyak pakai yang jenis pati punya, yang murah sajork..bukan one drop perfumes, penanag mari..hihi..
Last week aku received sms dari Lancome soh ambik gift dari outlet Lancome kat Queensbay sempena my besday..so barang yang aku dapat adalah hand & body lotion..harumm sungguh bau dia..pakai jarang jarang..sayang..hihi..

I want dis...

Dah lama dah aku kempunan ngan benda bawah ni..skrg makin memuncak.hihi..tapi bukan sekarang nak beli..bajet aku dah cukup cukup tak de lebih lebih lagi..kalau tak, tak menyimpan la aku..wahai hati sabar la yer..hahah..(bukan hati, semua ni nafsu semata..huahuahua)..

Eyeshadow pallette ni juga boleh guna sebagai blusher, hilight and juga bronzer..Dan aku mahu conteng conteng mata macam bawah ni..aku punya kelopak mata yang kecil, tak muat nak conteng sempoi sempoi macam kebanyakan tutorial kat youtube nuh..so, aku rasa corak cam kat bawah ni boleh la aku buat kan..


(sumber pictures dari google image)

Tuesday, December 8, 2009

Srikandi cintaku (rock kapak version)

Semalam dok godek godek lagu lagu lama masa kat transkrian, usm dulu..lagu lagu time tengah study, tengah stay up malam malam..hihi..tetiba kenangan lama mengusik sanubari..heee..lagi ni version rock kapak by kump Fotograf..penyanyi asal ofcoz la semua orang tau, M.Nasir...tapi yang dinyanyikan oleh kump Fotograf dan satu lg kump May la aku suka sebab ada rock rock kapak sket..aku layan bangat ngan lagu lagu macam ni, kalau pegi karoke mesti layan lagu lagu cam ni..satu lagi yang student UIA nyanyi tu, yang version music gamelan..best sangat music dia..tapi video tu aku burn dalam cd yang mana pulak aku dah lupa..so..meh layan..sajian di hari selasa..heheh
video

Monday, December 7, 2009

mood mood kerja sila la ke mari

Wahai mood kerja sila la ke mari..kalau tak aku mengadap tenet ja nie.hihi.(jangan makan gaji buta kay)...malas ya amat..tadi dah setel satu kerja..mengapdet mingguan sejenis aktiviti lean pada semua orang dalam production line yakni kat di sini di panggil Assembly, manager engineer technician semua..So, nanti ada yang tidak berpuas hati boleh la berbalah balah di mail..selalu nya bos la sebab jumlah aktiviti yang di lakukan oleh orang bawahnya tak menepati kehendak mereka.. Dan minggu lepas satu kerja baru sudah bertambah, maka harus la di beri komitmen sepenuhnya pada ari khamis dan jumaat..arrghh..sepatotnya jumaat saja, tapi sudah bertambah hari khamis pon sama..adoyaii..tapi ok la kan, at least aku boleh belajar benda baru kat sini, lagi 4 bulan cukup la setahun di sini..dan hari ni aku datang awal sebelum pukul 8..yea..akan cuba mengekalkan rekod baik

Gambar tiada kaitan dengan entri..saja suka..bergambar bawah cahaya terang terang macam ni menjadi kegemaran..muka nampak mulus tanpa sebarang cela.(cover baik punya).hihihi..

Friday, December 4, 2009

kehabisan scrub..



Ritu aku ada beli scrub dari Guardian..tapi baru 3 kali aku guna dah abeh..hihi...dulu aku suka guna yang binari, perisa bunga2an dan susu kambing tu..sekarang susah sungguh nak cari scrub tu..huuu..scrub apa lak yang bagus eh??


elianto~heartly into you..

Orang pegi shopping handbag, kasut, baju pa semua sempena year end sale, aku lak p shopping eyeshadows and alat alat mekap lain..hihi..so, for this month, my belanjawan for shopping was spending on my mekap stuff..hihi..entah la, makin ketagih lak aku beli barang barang mekap ni..so, untuk penjimatan aku beli yang murah murah saja..kat elianto aku beli barang yang ada sale 5o-7o%..so harge dia kebanyakan below rm10..ok la kan..tak mau la mahal mahal aku bukan jenis stick pada satu satu benda..aku suka ada banyak banyak..boleh tukar tukar pakai..nasib la aku bukan lelaki, kalau tak bini pon ada empat..boleh tukar tukar,hihi..

Neway tak banyak pon..campur ngan kawan aku dia pon membeli sama kat elianto aku beli vibrant eyeshadow, bake eyeshadow, cream eyeshadow, eyeliner dan blusher brush so bayar sekali then dapat bear tu as a free gift from them..member aku suh aku yang ambik sebab aku yang banyak membeli dari dia..hihi..mekaseh deh..tapi aku perati betoi2 bear kecik ni macam bentuk anjing pon ada..agak was was la..huhu..

Ni la eyeshadows yang aku minat dalam banyak banyak eyeshadow elianto..bake eyeshadow..leh apply dia guna brush yang basah @ kering..supaya lebih melekat dan long lasting lagi..
And, below cream eyeshadow as a eyeshadow base, or can be use as a hi-light

no title

testing..testing..

Thursday, December 3, 2009

makan makan sushi king

Konon konon sempena besday malam besday aku azizi ajak makan kat sushi king..esok tu pulak makan kat pizza, then malamnya p makan kat padang kota..keja makan ja weh..mekaseh la azizi bawak aku p makan..aku ni jenis ikot saja..tak kesah la orang nak bawak p makan mana pon (ye ke..kadang kadang aku paksa dia jugak..hihi)..aku makan set saba bbq (tak berapa sedap)..azizi makan yang set apa tah..sedap..isi ikan lembut lembut..
Bosan tunggu order tak sampai sampai, rasanya dia tak dak macam pizza, oldtown n etc yang ada 15minutes challages..lama gila tunggu..
(Sememangnya aku tak pandai nak bercerita bagai bila berblog ni..aku lebih suka upload pic and let the picas tell the stories..)

Walaupon usia sudah 24 tahun, pipi still tembam..kalo umur macam budak budak okay la kan..pipi tembam muka besaq, badan kecik, pendek, kurus, (ye..ye..berat aku cuma 41kg..tak lepas nak derma darah) sungguh tak sesuai..
Kat Quensbay ni ada stage untuk celebrate upcoming krismas..tak lepaskan peluang bergambar

Then menerjah guardian ngan watson cari barang barang keperluan untuk hidup lebih selesa..tak de kat guardian, cari kat watson pulak

makan angin padang kota lama

Ni baru la di panggil makan angin..hiihi..pas makan kat padang kota lama tu, berdua duaan (jangan pk bukan bukan, ada ramai orang kat situ kay) melepak kat tepi pantai atas tembok sambil menghirup angin pantai..segar..nyaman..nikmat..semua la ada..angin pon kuat time tu..rasanya air pasang..best sangat..dok lama lama kat situ boleh kembung perut..uiihh..bestnya..macam nak mai tiap tiap malam ja kat sini..makanan kat padang kota pon best best...tapi agak mahai la sket dari tempat lain..kat belakang tu la padang orang dok main layang layang, time aku mai tu awai lagi, orang pon tak mai main lagi..ni la kot kota lama tu..aku pun kureng pasti.. Azizi yang sayang sungguh dengan skolah lama dia..dating ngan aku pon pakai baju unimap..huhuhu.. banyak tangkap gambaq dari atas..dari bawah aku tak suka..nampak idung yang sedia kembang..hiihhi
hahha..lawak tengok mata sepek sebelah tudung kemek

Liza's engagement..






Raya kedua aidiladha aku attend majlis pertunangan member baik since sek.men..dia ni even dah keluar sek still rapat ngan aku..boleh di katakan tiap kali balik kedah mesti aku jumpa dia..last minute yakni hari dia bertunang baru dia bagitau aku yang dia nak bertunang ari tu..terkejut beruk aku (belum bertukar jadi beruk k).sebelum ni aku, dia ngn yon dah berjanji nak kawen pada tahun yang sama atau dekat dekat..hihi..konon konon kalau balik kedah still boleh lepak lepak sampai lebam kalau masing masing membujang lagi... tak de angin tak de ribut..tup tup nak bertunang..oleh sebab member yang attend pon dua orang je, aku ngan ima..so kami teman la dia p mekap semua..sebelum tu p cari tudung Dato'K kat dia yang sesuai ngan baju tunang..so overall majlis dia simple dan sweet..senang weh wat macam ni, tak pening pening ngan kenduri, makanan ngan tetamu semua..
Hantaran belah Liza, lima bekas semuanya, satu lagi tepek tepak sireh



Diantara rombongan lelaki yang hadir

Liza tengah tunggu sementara orang panggil nak sarung cincin

Lepas sarung cincin punyala berdebar si Liza tu dia lupa nak salam ngan bakal mak mentua dia..hihi..lawak arr..abeh Liza kena marah ngan mak sedara dia, sebab tak bersalaman..

Hantaran belah lelaki 3 barang, tepak sirih cincin dan buah2an tu..simple je kan

Aku dan ima..kami dua ja member dia yang mai ari tu..lagipon memang dia tak panggil ramai....

Congrat Liza!!

Sirih dari pihak lelaki aku ngan ima kena paksa makan..mak sedara dia la yang paksa, konon konon jodoh cepat..dah la pahit..aku gigit sket, pastu luah..hihi...mak cik kali ni dh masuk 3 kali saya kena makan..tak dak yang mai masuk minang pon..hihi

Cincin pertunangan..cantik kan...

Gambar tuan blog mesti ada..tumpang gembira member bakal menjadi milik orang

Related Posts with Thumbnails